mandag 8. september 2014

Rodrigues til Mauritius

Tirsdag 9. september, 2014


(Lagt inn av Bernt Olaf)
Stig Arne forlot Rodrigues i dag morges. Som vanlig mottok jeg posisjonen hans via satellitt telefon da han seilte videre i dag.

Fredag12. september, 2014

(Lagt inn av Bernt Olaf)
Stig Arne sendte ny posisjon i dag. Han er nå ca 180 kilometer øst av Mauritius

12-Sep-2014 04:07:17 UTC 
http://map.iridium.com/m?lat=-19.788683&lon=059.351816

Lørdag 13. september, 2014

(Lagt inn av Bernt Olaf)
Stig Arne ankom Port Louis på Mauritius i dag morges cirka klokken 10.00 norsk tid.

Mandag 15. september, 2014

(Lagt inn av Bernt Olaf)
Stig Arne har forlatt hovedstaden i Mauritius og satt seil nordover til Grand Baie hvor han kan ligge for anker gratis. Dette er ei fin bukt i nordvestre hjørne av øya. Jeg har forstått at det er flere andre båter der oppe også.
Onsdag 17.09-14 Mauritius (Grande Baie)


THOR på vei til Mauritius
  Jeg får vel skrive litt, selv om det ikke er mye å skrive hjem om. Seilasen fra Rodrigues til hit gikk rolig for seg i moderate til svake vinder fra ø-sø. Ved ankomst Port Louis så tok det to døgn før jeg var ferdig med innsjekkingen p.g.a helse-kontrollen bare har en ansatt og han var opptatt med å kontrollere container skipene i den ytre havnen.  Dette var greit nok for meg for dermed fikk jeg ligge to døgn gratis ved kaien til tollen og fikk dermed kjøpt det jeg trengte (gjeste-flagg og litt tauverk) før jeg seilte opp hit til "Grand Baie". Her ligger jeg gratis for anker og kan benytte meg av fasilitetene til "Grand Baie Yate Club".
                        Ellers så har jeg gratis Internet via antennen i båten så nå er alt på stell.
Grande Baie er beskyttet fra de fremherskende vindene og anker-bunnen virker å være god. Dybden når du kommer inn i selve bukta ligger på 5-6.m men det er en sand-bar ved innløpet som ved lavvann er ca 2.m dyp. Jeg kom inn når det var høyvann og registrerte ikke mindre dybde enn 3.m. Her er to store kjøpesenter med store matbutikker, så jeg trenger ikke å måtte reise inn til Port Louis for å kjøpe proviant. Det selges også diesel og bensin fra kaia til GBYC og dersom du ikke stikker dypere enn ca 2.m, så er det mulighet for å fylle direkte på tanken når det er høyvann. Dieselen som jeg kjøpte i dag koster ca: 9 N.kr literen og er noen ører dyrere enn om du kjøper den på bensinstasjonen. Du kan også fylle vann ved GBYC og bruke dusjen og andre fasiliteter der. Selve  "Grand Baie" er en turist-maskin og dermed ikke mye å skrive om. Hotellene ligger på rekke og rad langs strandkanten og folk ligger stort sett og soler seg. Siden jeg selv slett ikke er noen "strandløve", så virker selve stedet ganske kjedelig på meg.
    Da jeg kom hit så lå det fire kjente båter her fra før og blant dem var "Thor" og den norske båten "Aurora". Det ligger også nærmere 50 lokale båter på moringer her, men det er fremdeles god plass i bukta.
Det var alt for denne gang, her er noen flere bilder.

Denne fuglen heter direkte oversatt "svartnebbet veve-fugl",
Dette navnet har den fått p.g.a reiret den vever sammen av strå
og som har inngang nedenifra.


Her er ett nærbilde av den

Jeg har ennå ikke funnet navnet på denne fuglen som jeg
også såg på RodiguesBryggen i Port Louis


Mandag 22.09-14

    Jeg lurer på å seile videre til Sør Afrika (Richards Bay) på Onsdag som kommer og jeg regner med at det vil ta ca. 15-20 dager (avhengig av vinden)over dit, men jeg vil se litt nærmere på værmeldingene. Først skal vi feire bursdagen til Bob på båten "Gratis" i morgen kveld med grilling på stranden.
       Det har ikke skjedd så mye og jeg kjeder meg litt, øya er som før nevnt veldig turistpreget. De har både løve og tiger-park på øya selv om disse dyrene ikke hører hjemme i naturen her i det hele tatt. Jeg har derfor bestemt meg for å seile videre så snart jeg får en god værmelding. Da kan jeg får bedre tid på meg i Sør Afrika og dersom det ikke er for dyrt så kan jeg kanskje bruke den tiden til å besøke naturparkene der.

Ha det bra så lenge.


Onsdag 24.09-14

     Etter at jeg skrev innlegget ovenfor så forandret værmeldingen seg veldig på bare 12 timer. Jeg var nå klar til å seile videre etter å ha fylt opp båten med proviant, vann og diesel og hadde bare igjen å seile ned til Port Louis for å sjekke ut, men til syvende og sist er det været som bestemmer.  Plutselig hadde det dukket opp et lavtrykk som utviklet seg veldig raskt og i går ble det varslet at vinden ville komme opp i nærmere 60 knop rett utenfor Richards Bay. I skrivende stund er vinden redusert til "bare" 45-55 knop, men siden det vil bli motvind ettersom lavtrykket passerer sør for Mauritius så må jeg bare vente for å se hvordan været utvikler seg. Denne forandringen i værsituasjonen skjedde veldig hurtig og dette er typisk for hvordan været oppfører seg i dette området. Jeg tror jeg vil være glad når jeg endelig har kommet meg over til Sør Afrika, for det er vanskelig å seile på værmeldingene når overfarten tar 15-20 dager og forandringene kommer så raskt. Det ligger nå åtte båter her som skal videre over til Sør Afrika, men de fleste synes det er for tidlig i sesongen til å seile ennå.  Men "sesongen" for å seile over er kort og allerede i begynnelsen av November kan de første tyfonene komme. Innen den tiden bør man  derfor ha kommet seg over til kysten av Sør Afrika og siden seilasen dit tar ca. to uker, så kan man ikke nøle for lenge med å dra.
   
Ellers så hadde vi en fin grillkveld i går hvor nesten alle langtur-seilerne møtte opp og bidro til at det ble en hyggelig sammenkomst. Samtalene dreide seg som vanlig om seiling og de fineste stedene man hadde besøkt o.s.v.  Vi som seiler på denne måten blir en godt sammensveist gjeng og man blir som jeg har nevnt tidligere nesten som en stor familie etter hvert. Når man seiler videre så sier man sjeldent farvel, for man vet at sannsynligheten er stor for at man møtes igjen i en eller annen havn.
 Nå vet jeg ikke sikkert når jeg kan seiler videre da det er været som bestemmer, men dersom et vær-vindu lar vente på seg så seiler jeg kanskje over til Reunion som bare ligger en dags seilas S/V fra her jeg er nå. Jeg får bare vente og smøre meg med tålmodighet, som jo er en seilers beste egenskap. :-).


Lørdag 27.09-14

       Venter fremdeles på en god værmelding. I mellomtiden har minibank-kortet mitt sluttet å fungere så nå får jeg ikke tatt ut penger fra banken. Heldigvis så har jeg noen US-dollar i bakhånd, slik at jeg ikke er i noe akutt pengemangel. Siden jeg ikke vet når jeg seiler videre så kan jeg heller ikke få tilsendt nytt kort hit, så jeg får vel vente med det til jeg er i Sør Afrika. Før hadde jeg et kredittkort i reserve men det er gått ut på dato for lenge siden og siden jeg nå er uten bosted og inntekt så får jeg selvsagt heller ikke nytt kreditt-kort. Det er bare et halvt år siden jeg fikk tilsendt nytt kort p.g.a det gamle gikk ut på dato så det er litt merkelig at det nye ikke fungerer lengre. Den gangen spurte jeg om det var mulig å få to forskjellige kort på samme konto, men dette lot seg ikke gjøre dessverre, så dermed er jeg avhengig av dette ene kortet. Nå skal jeg i land for å prøve kortet en siste gang, er jeg heldig så virker det kanskje igjen :-)

Mandag 29.09-14

    Da godværet lar vente på seg, så seiler jeg ned til Port Louis i dag og sannsynligvis videre til Port Galates på øya Reunion i morgen. Det er en seilas på ca 28 timer til Reunion, så da er jeg i ihvertfall ett døgn nærmere Sør Afrika. Jeg håper at jeg kan ligge gratis langs moloen der nede mens jeg venter på en god værmelding. Reunion skal være en fin øy har jeg blitt fortalt, så da kan jeg utforske denne mens jeg venter. Jeg liker ikke at det tar så lang tid med venting på et godt vær-vindu da dette ødelegger litt for fremdrifts-planene mine, men været kan jeg ikke gjøre noe med.
Ha en god dag.

Lagt inn av Bernt Olaf
Stig Arne ankom Port Louis ca kl. 11 UTC for å sjekke ut fra Mauritius.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar