søndag 10. juli 2011

Bergen-Shetland/Lerwick

          Ja.... så var det å ta farvell med familien da.   
Det ble ekstra tungt å se Mor,Ståle og Kristine stå igjen på kaien, når jeg seilte fra Bergen. Jeg kjente en klump i halsen da de sto og vinket etter meg og jeg lurte på hva jeg nå hadde gjort.
    Vi fire hadde hatt et "siste" måltid på Egon og alt var bare bra, men nå kom tvilen, var det riktig av meg å reise på langtur??  Vel, nå var det bare å smile tappert og legge utpå.
       Turen over Nordsjøen gikk ganske greit, selv om det var mye mere trafikk der ute enn jeg hadde trodd på forhånd.
   Dette førte til at jeg fikk lite søvn(20 min av gangen) og noen ganger ingen søvn i det hele tatt. Det er heller ikke til å stikke under en stol, at jeg kremt....følte meg litt uggen, men krabbene fikk ikke mat =).
   Da det gjennstod ca 25 nm ble vinden borte i en sekk, så da var det bare å sette seg ned å styre for hand, for da klarte ikke vindroret å styre lengere.
   Det ble ikke mye mat jeg klarte å presse ned iløpet av de to døgnene det tok å seile over (lite vind), men når jeg kom til land spiste jeg meg god og mett på kotteletter medbragt fra Bergen.
     Det praktiske med "innsjekking" var såre enkelt, det var bare å kontakte Lerwick Port Autority og fylle ut et enkelt skjema som jeg fikk utdelt av en meget hyggelig mann på kontoret. Ikke trengte han båtpapirer eller pass, og prisen for å ligge i gjestehavnen var for mine 35" fot ca. 70 kr. døgnet.
Lerwick, viste seg å være en hyggelig by, bygd på stein stein og atter stein.
Av og til følte jeg at jeg er med i en "Harry Potter" filmen når jeg såg meg rundt.=)

 
 
      
     Tar man turen ut på "The Knab" ca.10 min fra sentrum, så kan man se en liten Havhest-koloni, og man kan også være heldige å få se seler der ute.          
Lerwick har også fått et fint museum like ved sentrum som er vel verdt å besøke     
Vel, det var det jeg hadde å fortelle denne gangen. Jeg blir vel liggende her et par tre dager til, før jeg setter kursen sørover mot en liten øy som heter Fair Isle og som ligger midt mellom Shetland og Orkenøyene. Der er det vel ikke Internett tilgjengelig, så da vet jeg ikke når jeg kan få sendt et nytt reisebrev.  


1 kommentar:

  1. Flotte bilder! Skulle gjerne vært en flue på (ikke veggen!) båten. Sikkert mange flotte opplevelser. Når går turen videre, tror du?
    Martin

    SvarSlett