onsdag 27. juli 2011

Stornoway til Tobermory


Klikk på kartet for å se hvor Tobermory er.
      Jeg drar fra Stornoway ca. kl: 12.30 og får derved strømmen med meg det første stykket. Men, siden turen tar ca.24 timer, så vil jeg uansett få motstrøm på veien.
     På vei ut av havna så passerer jeg en norsk skøyte, som heter Flekkerøy og som ligger utenpå en liten norsk jakt. Jeg har fremdeles vinden med meg (nord nord-vest) og kan derfor seile glad avsted, med ca. 5 knop`s fart.
     Mens jeg sitter å spiser formiddags-mat og leser litt, så hører jeg plutselig en pruste-lyd. "Sssvisjj-puuh", vedsiden av båten. Jeg skvetter opp og der svømmer det en "Minke whale" som er nærmere 10 m lang (Det er like lang som båten det =) ). Det går kaldt neddover ryggen på meg og jeg griper tak i fotoapparatet og tar noen bilder før han forsvinner.

       Jeg begynner å lure på om jeg bare skal dra hjem igjen nå, for nå har jeg opplevd så mye fantastisk dyre og fugle-liv på turen, at nå er det vel ikke stort mere å oppleve=). Men... jeg må jo fortsette og seiler derfor videre med et breit smil om munnen.
         Etter ei rolig natt, forandrer jeg kursen mot Tobermory og med kursforandringen begynner vinden å dabbe av.
    Jeg har akkurat tatt ut ny kurs på kartplotteren, da jeg på nytt hører en "svisj" lyd. Der svømmer det en "Short-beaked common dolphin" rett ved siden av meg.
    Det viser seg å være en stor flokk på 10-20 dyr som, med stor fart, jager etter en fiskestim. Det tar ikke lange stunden før de har passert og snart er de bare noen prikker i horisonten.
       (Dersom noen lurer på hvorfor jeg bruker engelske navn, så er det fordi jeg har en engelsk brosjyre med navnene på forskjellige hvaler og delfiner som befinner seg i disse farvannene. Jeg kan desverre ikke de norske navnene.)
    Så seiler jeg inn på havna til Tobermory, men der viser det seg å være stapp-fult med seilbåter som ligger i gjeste-boyene. Jeg må derfor ankre opp i en bukt et stykke bortenfor, men bunnen her gir godt anker-feste , så jeg setter motoren i revers (2000 o/m) og bakker ankeret inn.
      Etter å ha ryddet opp etter seilasen, tar jeg gummi-jolla  for å utforske byen og for å finne "Free Wifi". Jeg finner et åpent nett på en kafe og får lastet ned noen grib-filer med værmelding. Det viser seg at vinden skal snu i morgen, så jeg bestemmer meg for å bli her en dag eller to, før jeg fortsetter videre.

Tobermory viser seg å være en fin havn, med en flott strand-promenade og fine hus. Jeg tar meg en tur langs havnegata og finner en matbutikk,  jeg handler inn litt middagsmat før jeg tusler videre.


   Det står en fin gammel kirke nede i havnen og den er med på å gi hele stedet et fint "gammelt" preg. Her er det en avslappet atmosfære og folk nikker og smiler til deg når du går forbi. 
      Midt i havna ligger det en liten badestrand, som småbarna leker på, mens mødrene sitter på benkene og snakker sammen. De litt eldre barna står samlet rundt en "fish and chips" bod og holder på med sitt. Turistene, med fotoapparatene hengende rundt halsen, går langs strandpromenaden og alt oser av ro og fred. Jeg tusler tilbake til gummi-jolla og ror ut til "Snorre Viking" for å lage meg litt middagsmat.


            Det var det jeg hadde å fortelle for denne gangen. Som dere forstår, så har jeg hatt en kjempefin tur så langt og jeg håper det fortsetter slik =) .
   Jeg skal nå lage meg middag ( Frityrstekt kylling-bryst) før jeg roer ned med en film, eller ser på TV.
     Jeg har nå funnet et åpent nettsted med Wifii antenna på båten, så nå kan jeg surfe på nettet fra der jeg har ankret opp. =)
   Jeg håper mor trives i den nye leiligheten sin og at det står bra til med resten av familien.
    OBS. Det er kjempehyggeligt å få kommentarer hjemmeifra, så fortsett med det. 1 kommentar:

  1. Sjølvsagt følge me med deg på turen, Stig Arne! Mange kjekke bilder og historier her. Gleda oss til fortsettelsen :-)

    SvarSlett